Aethar: Adem je vrij!

Transformational Breath®

Zoals we ademen, zo leven we. Dus als je je ademhaling verandert, kan je ook je leven veranderen. Dat is de essentie van Transformational Breath®. Het is een dynamische en krachtige techniek die je vitaliteit, gezondheid en algemeen welzijn aanzienlijk vergroot. Door het lichaam te leren correct en volledig adem te halen (in buik, middenrif en borst) ruim je belemmerende overtuigingen en blokkades op. Je komt tot meer inzicht in jezelf en een hogere staat van bewustzijn en ervaart meer vreugde in je leven.

Hoe verloopt een T.B. sessie?

Wel, elke sessie is anders, afhankelijk van wat jij “meebrengt” en waaraan je wil werken. We beginnen telkens met een coaching, waarin jij een intentie aanbrengt waarrond je in de ademsessie wil werken. Vervolgens lig je ontspannen neer en wordt een ademanalyse gemaakt. Van daaruit word je geleid naar een meer optimale ademhaling. Het doel is een open, volledige en verbonden ademhaling (zonder pauzes). Na een tijdje kan je tintelingen in handen en voeten ervaren. Je lichaam wordt “wakker”. Veel mensen ervaren het alsof ze voor de eerste keer in hun leven ademen. Het besef van tijd kan tijdens het ademen vervagen. Je kan ook ervaren hoe het denken stopt als de adem het overneemt. Terwijl je ademt komt wordt de intentie herhaald en wordt er via drukpunten gewerkt op de daarrond liggende emoties. Lachen, wenen, geeuwen, in slaap willen vallen,… het kan allemaal bij een ademsessie horen. Het zijn de emoties die mogelijk even onbewaakt worden gelaten tijdens het ademen. Je wordt daar door geholpen en je leert vooral hoe je je adem (je levenskracht) daar doorheen kan sturen.
Tijdens het ademen wordt je lymfesysteem gestimuleerd door de beweging van het middenrif, waardoor je versneld afvalstoffen kwijt geraakt. Het is dan ook belangrijk om veel te drinken na de oefening. De verhoogde zuurstofopname in je cellen geeft je meer energie. Je systeem wordt in een hogere trilling gebracht, waardoor je jezelf kan bevrijden van oude trauma’s, zonder deze nog opnieuw te hoeven beleven. Voorbij je blokkades kan je in contact komen met je eigen wijsheid en je herinneren wie je werkelijk bent. Na het ademen is er een ontspanningsfase, waarin je rustig verbonden ademend in het bewustzijn integreert wat deze sessie jou heeft gebracht. Vaak zijn dat gevoelens van bevrijding en meer liefdevol ervaren van zichzelf en anderen.

Wat is de meerwaarde van T.B. in je leven?

T.B. is een krachtige zelfhelingsmethode die je kan inzetten voor jouw ontwikkeling op elk vlak. Na doorgaans 5 à 6 sessies kan je leren om zelfsessies te doen, waardoor je je lichaam op eigen kracht kan bevrijden van blokkades. Naast al de voordelen die hiervoor al beschreven staan is het allerbelangrijkste dat je de ademtechniek die je door T.B. hebt verworven voor de rest van je leven op elk moment bij hebt. Je leert je emoties en oude patronen (h)erkennen en kan je levenskracht daar door sturen, zonder ze nog in je lichaam vast te hoeven zetten. T.B. kan je dagelijkse metgezel worden als kostbare tool voor een gezond, meer vreugdevol en liefdevol leven.