Winter aanbod: Moxa, energieboost voor de donkere en koude dagen.

» Geplaatst door op feb 9, 2018 in Aethar Blog | 0 reacties

Winter aanbod: Moxa, energieboost voor de donkere en koude dagen.

In de winter verliezen vele mensen hun energie door het koude en vochtige weer.  Deze factoren dringen ook het lichaam binnen.  De bloedsomloop kan minder stromen dan op warme zomerdagen.   Daarnaast ervaren veel mensen het tekort aan zonlicht ook als deprimerend.  De fysieke en mentale weerstand staan dan ook vaak op een laag pitje.

Wanneer we warmte toevoegen, kan er veel veranderen.  Als die warmte dan nog op cruciale punten gericht kan worden ingebracht, kan de behaaglijkheid en vitaliteit in een half uurtje enorm toenemen en de behandeling nog lang nawerken.  Als het lichaam warmer wordt, kunnen de vochten die het lichaam via de longen binnendrongen makkelijker verwarmd en verdampt worden.  Als er voldoende warmte is, werken de nieren ook beter en voeren makkelijker de zuren af die mogelijk voor pijnlijke gewrichten in de winter zorgen.  Het gericht inbrengen van de warmte zorgt voor de sensatie die mensen doorgaans ervaren op de eerste warme lentedagen.  Het lichaam wordt wakker en dat merk je meteen aan het humeur.

Moxa is een oude techniek die ons werd doorgegeven via de Traditionele Chinese Geneeskunde, maar met de vondst van 5300 jaar oude lichaam van de “gletsjerman”, Ötzi  in 1991 in het Ötztal in het smeltende gletsjerijs, werd duidelijk dat deze technieken ook in het Neolitisch tijdperk in Europa al bekend waren.

Ok, na al deze clifhangers en gletsjerverhalen: Wat is nu eigenlijk moxa?  Moxeren is energie doen stromen door warmte toe te voegen door middel van brandend bijvoetkruid, dat door de Chinezen minstens 5 jaar gedroogd wordt.  Zij verbranden dit kruid boven de huid om warmte toe te voegen aan de meridiaan.  Men kiest plaatsen waar er geen doorstroming is van energie.  Deze voelen koud of futloos aan.  Vooral dit bijvoetkruid haalt een hoge temperatuur bij verbranding en brengt de warmte diep in de weefsels.  De duur van de behandeling hangt af van het tekort aan energie, maar het is in elk geval genoeg als de warmte als storend wordt ervaren.  Tijdens en na de behandeling wordt meestal een weldadig gevoel ervaren, dat zich verder verspreidt in het lichaam.  De methode is in elk geval veilig.  Anders dan in de prehistorie, waar er rechtstreeks op de huid werd gewerkt 🙂  maak ik gebruik van een zogenaamde moxabox met een fijn roostertje erin.  De as valt er niet door en zal de huid niet verbranden.

Praktisch wordt Moxa onder andere gebruikt bij gebrek aan energie, onrustgevoelens, slapeloosheid, depressiviteit, ademhalingsproblemen, en nog zoveel meer.   Het is bij uitstek een methode voor de winter en het voordeel is dat de energie rechtstreeks wordt ingebracht waar ze nodig is.

Is moxa iets voor jou om eens te proberen?  1 beurt kost 30 Euro.  Het kan eventueel gecombineerd worden met reflexologie voor de organen die het meeste ondersteuning nodig hebben in de winter.

Warme wintergroet!

Jo.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>